Архива вести

Школска 2022/2023. година

У Центру за кутуру у Ковину, 20.6.2023, одржана је свечана додела диплома матурантима Гимназије и средње стручне школе ,,Бранко Радичевић".

Још једна дивна генерација гимназијалаца општег смера и економских техничара завршила је своје средњошколско путовање. Пролететле су ове четири године школовања, а сада је дошао тренутак да се наши млади људи отисну у свет одраслих и крену даље у грађење своје будућности.

Додели диплома претходила је пригодна приредба, коју су водиле ученице трећег разреда Анастасија Ћеха и Емилија Жепша. Рецитацијом и песмом поздравиле су се сталне учеснице свих школских приредби и матуранткиње Анђелија Глигоријевић, Даница Тодореско и Јована Ранчић.

Присутнима се обратила директорка школе Луција Мариновић. Она је доделила награде ученицама генерације, у име школе и у име Општине Ковин. Ове године је Милица Савић ученица генерације општег смера гимназије, а Милица Станојев је ученица генерације економских техничара. Честитамо нашим најбољим ученицама!

Програм се наставио музичким делом у ком су учествовали хармоникаши и ученици трећег разреда Данијел Иљенкаревић и Марко Сармеш, као и ученица другог разреда Дуња Ковачевић, која је свирала клавир.

На крају, дошао је ред и на обраћање одељењских старешина матураната: професорке Драгана Анђелковић Манић, стрешина IVо, и Драгана Држајић, старешина IVе. Уз емотивне говоре, доделиле су дипломе и поздравиле се са својим одељењима.

Поред награда за ученице генерације, додељене су и посебне награде вуковцима. Ове године то су: Милица Савић, Анђелија Глигоријевић, Милица Станојев и Анђела Бирташевић. Специјалне дипломе за успехе на такмичењима из српског језика и књижевности добиле су ученице Милица Савић, Анђелија Глигоријевић и Даница Тодореско.

Програм је припремала професорка Оља Љубоја, а техничка подршка био је професор Александар Крчуљ.

Честитамо нашим матурантима и желимо им успеха и среће у даљем школовању, раду и животу уопште!

На Републичком такмичењу из биологије, одржаном у суботу 27.05.2023. у Крагујевцу, наш ученик Александар Мијуков, ученик трећег разреда, освојио је 15. место у конкуренцији од 185 учесника.

Професорка биологије Бранкица Стојковић припремала је и водила Александра кроз такмичење.

Честитамо Александру и професорки Бранкици на успеху и надамо се одличним резултатима и убудуће!

У оквиру 52. Ђачког Вуковог сабора  у Тршићу одржане су бројне креативне радионице и конкурси.

Учесници ликовног конкурса стварали су дела која су изложена у галерији на Саборишту. Ликовну радионицу водили су Драго Симић, уредник ликовног програма у Центру за културу „Вук Караџић“ Лозница, и Марина Цветановић, кустоскиња и историчарка уметности у Центру за културу „Вук Караџић“ Лозница.

На  ликовној радионици 52. Ђачког Вуковог сабора у Тршићу, наша ученица другог разреда Дарија Крстић освојила је 3. место!

Даријин ментор је професорка ликовне културе Милица Ускоковић.

Честитамо Дарији и професорки Милици на великом успеху!

У недељу, 28.V 2023. године, одржано је републичко такмичење из Језика и језичке културе у Тршићу.  Нашу школу представљала је и ове године  Тијана Шогор, ученица II ит, која је  освојила друго место.

1 Тијана Шогор

Ученицу је припремала професорка Валентина Јелић.

Честитамо на успеху!

Јуче, 23. априла,  одржано је окружно такмичење из биологије у Пољопривредној школи „Вршац“ у Вршцу.
Најуспешнији средњошколци из гимназија и средњих стручних школа јужнобанатског округа показали су одлично знање и постигли запажен успех.
Наш ученик IIIо разреда , Александар Мијуков, поново је био најбољи медју најбољима и убедљиво освојио 1. место.
Александра очекује  републичко такмичење крајем маја, а до тада похвале и честитке за нашег  најбољег  младог биолога.

најбиологап23

У суботу, 1.IV 2023. године у Економско – трговинској школи Паја Маргановић у Панчеву, одржано је окружно такмичење из Језика и језичке културе. Нашу школу представљали су Лана Јовановић Iо, Марко Јаџић Iо, Милош Поповић Iо, Марија Шогор IIIо и Тијана Шогор, ученица IIит, која је  освојила друго место и тиме ће, други пут заредом,  представљати нашу школу на Републиком такмичењу које се традиционално одржава у Тршићу. Ученике је припремала професорка Валентина Јелић.

Честитамо на успеху!

Национална географска олимпијада – је такмичење ученика средњих школа из географије које обухвата ученике из Републике Србије и Републике Српске. Дана 26.03.2023. је одржано окружно такмичење „Географска олимпијада“ на Географском факултету у Београду . Такмичење се састојало из три теста. Нашу школу су представљали Борис Алексић, Павле Милосављевић и Стефан Богдановић ученици првог разреда смера електротехничар информационих технологија. Сва три ученика су приказали завидно знање и на задовољство свог ментора, професора Теодора Књегињића, Павле Милосављевић пласирао се на републички ниво такмичења.

Дан Гимназије и средње стручне школе ,,Бранко Радичевић" јесте 25. март. Тога дана прослављамо не само Дан школе, већ и датум оснивања школе давне 1964. године.

Како је ове године прослава морала бити померена, свечано обележавање одржано је 27. марта пригодном приредбом.

Програм приредбе водиле су ученице Анђелија Глигоријевић, Емилија Жепша и Дарија Крстић. Оне су нас подсетиле на нашег великог песника Бранка Радичевића кроз биографске податке, али и поезију. Свечаност су оплеменили и наши ученици, одлични музичари. Марко Сармеш и Данијел Иљенкаревић, ученици трећег разреда и врсни хармоникаши, одсвирали су нам два кола. Марија Ђуриш, ученица четвртог разреда и награђивана цитрашица, на својој цитри извела је ,,Сплет мађарских песама", а Јована Ранчић, такође ученица четвртог разреда, прелепо је отпевала песму ,,Укор", чији је текст управо и написао Бранко Радичевић. Програм је припремила професорка Оља Љубоја, а техничка подршка био је професор Александар Крчуљ.

Срећан Дан школе, 59. по реду!

Страна 1 од 3