Архива вести

Школска 2021/2022. година

На предстојећим такмичењима републичког нивоа представљаће нас :

Језик и језичка култура - Тијана Шогор, ученица првог разреда смера електротехничар информационих технологија, на окружном нивоу такмичења освојила је друго место.

Књижевна олимпијада - Милица Савић, ученица трећег разреда гимназије општег смера, освојила је четврто место на Републичком такмичењу.

Енглески језик - Страхиња Сарафинћан, ученик четвртог разреда гимназије општег смера, на окружном нивоу такмичења освојио је друго место.

Биологија – Александар Мијуков, ученик другог разреда гимназије општег смера, на окружном такмичењу освојио је прво место.

Електротехника – Никола Челпер, ученик првог разреда смера електротехничар информационих технологија, на регионалном нивоу такмичења освојио је четврто место.

Честитамо ученицима и њиховим професорима, Валентини Јелић, Ивани Бобић, Бранкици Стојковић и Синиши Ћулафић.

Окружни ниво такмичења из језика и језичке културе био је одржан 9.априла 2022. године у Економско – трговинској школи Паја Маргановић у Панчеву. Нашу школу представљали су ученици  Iит одељења – Тијана Шогор и Никола Челпер и ученик друге године гимназијског смера, Александар Мијуков. Ученица Iит, Тијана Шогор, освојила је друго место и тиме се пласирала на републичко такмичење, које ће се традиционално одржати у Тршићу, 15.маја 2022. године. Ученике је припремала професорка Валентина Јелић.

Окружни ниво такмичења из језика и језичке културе одржаће се у суботу, 9.IV 2022. године у Економско – трговинској школи Паја Маргановић у Панчеву. Нашу школу представљаће ученици  Iит одељења – Тијана Шогор и Никола Челпер и ученик друге године гимназијског смера, Александар Мијуков. Ученике је припремала професорка Валентина Јелић.

Језик и језичка култура

Окружно такмичење из енглеског језика одржано је 27.марта 2022.године у Панчеву. Нашу школу представљали су ученици IVo2 - Ива Рацић и Милена Ромић, као и ученик IVo1 Страхиња Сарафинћан, који је освојио друго место чиме се пласирао на Републичко такмичење које ће се одржати 22.маја 2022.године. Ученицима је ментор професорка Ивана Бобић.

Пригодним програмом, који је припремала професорка Оља Љубоја са ученицима, а уз техничку подршку професора Александра Крчуља, уз присуство ученика и професора, Гимназија и средња стручна школа Бранко Радичевић, на чијем је челу директор Ђорђе Анђелков, 25.марта  обележила је 58 година постојања. Програм су водиле ученице Емилија Жепша, Даница Тодореско, Катја Богдановић и Дарија Крстић. Певала нам је Јована Ранчић коју је на гитари пратио Душан Новаковић. На цитри је свирала Марија Ђуриш, која је иначе члан КУД Петефи Шандор из Скореновца. Данијел Иљенкаревић и Марко Сармеш употпунили су догађај звуцима хармонике. Свечаности су присуствовали и бивши професори наше школе, који су оставили трага у нашем граду, којих се радо сећају претходне генерације и који су изаткали пут на којем је школа сада. Али не само они, већ и колеге које су нас, нажалост, прерано напустиле.

Данас наша школа има општи смер гимназије, смер економски техничар и смер електротехничар информационих технологија. Ученици наставу похађају  у савремено опремљеним кабинетима и учионицама, модерној фискултурној сали. Школска библиотека опремљена је, како књигама које чине обавезну лектиру за ђаке, тако и актуелним насловима који излазе у књижарама широм света, будући да је један од задатака образовања и неговање културе и општа информисаност.

Директор и запослени створили су атмосферу која омогућава квалитетан рад, пружа могућности да се професори стручно усавршавају, ученици представљају школу на такмичењима и остварују врхунске резултате као и претходних година. Школа ослушкује интересовања данашњих генерација и иде у корак са оним што ново време доноси, али истовремено негује и традиционалне вредности.

Страна 1 од 2