Архива вести

Школска 2020/2021. година

Дан школе

Наша школа данас слави 57. рођендан.

Основана је  решењем Скупштине општине Ковин, 25.марта 1964. године под именом Гимназија Бранко Радичевић. Тадашњи просветни органи именују за првог директора Душана Анђелкова, професора историје из Ковина. После њега, на челу школе били су - Раде Бракочевић, Мирјана Радић, Анђелка Цвејић, Снежана Стојменовић, Милутин Марковић и Живка Чернох, и свако од њих, као директор, чувао је традицију, а ишао у корак са временом и чинио да школа буде понос нашег града.

Више од једне и по деценије, као професор ове школе, ученицима је био и више од тога – подршка, пријатељ, родитељ, неко коме су могли да се обрате са пуно поверења, а које је у њега имао и - колектив школе када му је поверио захтевну улогу његових претходника, те су данас нови изазови пред - директором Ђорђем Анђелковим.

Прослава Дана школе  Гимназије и економске школеБранко Радичевић ове године обележава се у другачијим условима будући да су на снази  епидемиолошке мере у циљу сузбијања ширења вируса Covid 19. Уместо уобичајеног програма, подсетићемо се претходних времена из живота школе  – Дан школе у 57 слика.

 Желимо вам срећан Дан школе!