Архива вести

Школска 2018/2019. година

Наставник историје Савић Милош на семинару у Међународној школи Јад Вашем

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Јавни позив за заучешће наставника, стручних сарадника, саветника из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, саветника из завода и професора високошколских установа на семинару у Међународној школи Јад Вашем, Држава Израел, у периоду од 21. до 28. јула 2019. године.

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу члана 2. Меморандума о разумевању између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Јад Вашем Меморијалне установе жртава и хероја Холокауста

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА  расписало је Јавни позив за заучешће наставника, стручних сарадника, саветника из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, саветника из завода и професора високошколских установа на семинару у Међународној школи Јад Вашем, Држава Израел, у периоду од 21. до 28. јула 2019. године.

Велика част  је указана Гимназији и економској школи „Бранко Радичевић“ из Ковина, избором нашег наставника историје Савић Милоша да учествује на овом семинару.

Циљ семинара је професионално оснаживање наставника, стручних сарадника и саветника путем предавања и радионица усмерених на антисемитизам, историју и традицију Јевреја и Холокауст а ради унапређивања компетенција наставника за реалаизацију сетљивих тема из историје човечанства у процесу наставе и учења.

Семинар се реализује на енглеском језику и од кандидата се очекује способност комуникације на овом језику.

Финансијска средства за реализацију семинарау  Међународној школи Јад Вашем обезбеђује Влада Државе Израел и Јад Вашем Меморијална установа жртава и хероја Холокауста. То подразумева: трансфер од аеродрома Бен Гурион у Тел Авиву до хотела у Јерусалиму и у дану повратка трансфер од хотела у Јерусалиму до аеродрома Бен Гурион; свакодневни трансфер полазника од хотела у Јерусалиму до Међународне школе и назад; предавања; материјалезаполазникесеминара; смештај у хотелу и боравишну таксу; исхрану (три оброка + кафа/ чај); обилазак комплекса Јад Вашем, музеја и излет према програму Међународне школе Јад Вашем.

Обавезе изабраних кандидата за учешће у програму стручног усавршавања су:

  • да активно учествују у свим активностима током семинара у Међународној школи Јад Вашем; да по заврештку семинар апредставе  програм стручног усавршавања на наставничком или стручном
  • већу и да на активу наставника на нивоу општине и града/ округа одрже угледни час на коме ће применити приступе, методе и технике презентоване на семинару и да  доказ о томе доставе министарству.

Директор
Живка Чернох