Архива вести

Школска 2021/2022. година

Дан школе

Пригодним програмом, који је припремала професорка Оља Љубоја са ученицима, а уз техничку подршку професора Александра Крчуља, уз присуство ученика и професора, Гимназија и средња стручна школа Бранко Радичевић, на чијем је челу директор Ђорђе Анђелков, 25.марта  обележила је 58 година постојања. Програм су водиле ученице Емилија Жепша, Даница Тодореско, Катја Богдановић и Дарија Крстић. Певала нам је Јована Ранчић коју је на гитари пратио Душан Новаковић. На цитри је свирала Марија Ђуриш, која је иначе члан КУД Петефи Шандор из Скореновца. Данијел Иљенкаревић и Марко Сармеш употпунили су догађај звуцима хармонике. Свечаности су присуствовали и бивши професори наше школе, који су оставили трага у нашем граду, којих се радо сећају претходне генерације и који су изаткали пут на којем је школа сада. Али не само они, већ и колеге које су нас, нажалост, прерано напустиле.

Данас наша школа има општи смер гимназије, смер економски техничар и смер електротехничар информационих технологија. Ученици наставу похађају  у савремено опремљеним кабинетима и учионицама, модерној фискултурној сали. Школска библиотека опремљена је, како књигама које чине обавезну лектиру за ђаке, тако и актуелним насловима који излазе у књижарама широм света, будући да је један од задатака образовања и неговање културе и општа информисаност.

Директор и запослени створили су атмосферу која омогућава квалитетан рад, пружа могућности да се професори стручно усавршавају, ученици представљају школу на такмичењима и остварују врхунске резултате као и претходних година. Школа ослушкује интересовања данашњих генерација и иде у корак са оним што ново време доноси, али истовремено негује и традиционалне вредности.