Архива вести

Школска 2020/2021. година

Упис ученика у I разред школске 2021/2022. године вршиће се у просторијама школе у следећим терминима:

  • У понедељак 12.07.2021. од 08.00 до 15.00 часова,
  • У уторак 13.07.2021. од 08.00 до 15.00 часова.

Добро дошли!

Наша школа данас слави 57. рођендан.

Основана је  решењем Скупштине општине Ковин, 25.марта 1964. године под именом Гимназија Бранко Радичевић. Тадашњи просветни органи именују за првог директора Душана Анђелкова, професора историје из Ковина. После њега, на челу школе били су - Раде Бракочевић, Мирјана Радић, Анђелка Цвејић, Снежана Стојменовић, Милутин Марковић и Живка Чернох, и свако од њих, као директор, чувао је традицију, а ишао у корак са временом и чинио да школа буде понос нашег града.

Више од једне и по деценије, као професор ове школе, ученицима је био и више од тога – подршка, пријатељ, родитељ, неко коме су могли да се обрате са пуно поверења, а које је у њега имао и - колектив школе када му је поверио захтевну улогу његових претходника, те су данас нови изазови пред - директором Ђорђем Анђелковим.

Прослава Дана школе  Гимназије и економске школеБранко Радичевић ове године обележава се у другачијим условима будући да су на снази  епидемиолошке мере у циљу сузбијања ширења вируса Covid 19. Уместо уобичајеног програма, подсетићемо се претходних времена из живота школе  – Дан школе у 57 слика.

 Желимо вам срећан Дан школе!

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 12. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији, и у периоду од 15. до 19. марта 2021. године, настављају са остваривањем наставе на даљину.

У Центру за културу у Ковину одржана је данас ( 12.3.2021) Општинска смотра рецитатора.
Програм су водили Матија Вукић и Никола Митић из IVо.
На Зонску смотру, која ће се одржати 26.3.2021, пласирале су се: Анђелија Глигоријевић и Даница Тодореско из ИИо и Емилија Жепша из Iо.
Лука Бендић из IIIо2 је похваљен.

Ученике је припремала проф. Оља Љубоја.

Честитке ученицима и ментору!

Поштована/-и,

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 5. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији, у седмици од 8. до 12. марта 2021. године остварују наставу на даљину. У континуитету ће се пратити епидемиолошка ситуација, на основу чега ће бити донета одлука на организацији рада школа у наредном периоду. Подсећамо да су школе у обавези да доследно примењују модел организације наставе на даљину којим се омогућава квалитетно учење и континуирано праћење напредовања ученика.

Потребно је да употребите све постојеће канале комуникације са циљем неодложног обавештавања запослених, ученика и њихових родитеља о начину остваривања наставе у наредној седмици.

Свим ученицима, наставницима и запосленима у школи честитамo школску славу, желимо вам пуно успеха у будућем раду.

Негујте све вредности којима нас је учио наш велики просветитељ Свети Сава, несебично ширите љубав, толеранцију и поштовање.

Страна 1 од 2