ОБАВЕШТЕЊЕ!

РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ВАНРЕДНИХ,МАТУРСКИХ И ПОПРАВНИХ ИСПИТА
АВГУСТОВСКИ ИСПИТНИ РОК ШКОЛСКА 2016/17.

ВАНРЕДНИ ИСПИТ

17.08.2017.Српски језик и књижевност-писмени
18.08.2017. Српски језик и књижевност – усмени
21.08.2017. Математика -писмени
22.08.2017. Математика – усмени
23.08.2017.Енглески језик –писмени,Филозофија
24.08.2017.Енглески језик– усмени,Историја,Физичко васпитање
25.08.2017.Хемија,Комерцијално познавање робе
28.08.2017.Физика,Пословна економија
29.08.2017.Рачунарство и информатика,Економска географија

ПОПРАВНИ ИСПИТ

17.08.2017.Српски језик и књижевност-писмени
18.08.2017. Српски језик и књижевност – усмени
21.08.2017. Математика -писмени
22.08.2017. Математика – усмени

МАТУРСКИ ИСПИТ
17.08.2017.Српски језик и књижевност-писмени
21.08.2017. Практичан рад -писмени
22.08.2017. Практичан рад – одбрана
23.08.2017. Изабрани предмет

ИСПИТИ СЕ ПОЛАЖУ ОД 8:00 САТИ

УПИС УЧЕНИКА У ДРУГИ,ТРЕЋИ И ЧЕТВРТИ РАЗРЕД ЈЕ 30.08.ОД 10:00 ДО 12:00 САТИ КОД ОДЕЉЕНСКИХ СТАРЕШИНА.

НАСТАВА СЕ У 2017/18. ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ ИЗВОДИ У ПОСЛЕПОДНЕВНОЈ СМЕНИ СА ПОЧЕТКОМ У 13:00 САТИ, А ПОЧИЊЕ 01.09.2017. ГОДИНЕ.

СВЕЧАНА ДОДЕЛА ДИПЛОМА МАТУРАНТИМА

Центар за кутлтуру, Ковин

Директор школе, Живка Чернох, поздравила је све матуранте, честитала им на постигнутом успеху и пожелела све најбоље у даљем раду и учењу. Нашим ученицима генерације Милици Ритопечки и Александру Стевановићу уручене су и посебне награде.

И ову генерацију матураната испратили смо пригодним програмом који је припремила професорка Татијана Тања Ђорђевић и наши ученици: Дејан Милошевић – рецитатор, Марија Стаменковић и Петар Вјештић са члановима Креативног курса гитаре.

  1. VI 2017.
    Ковин

КРАЈ ЗА МАТУРАНТЕ

Јуче, 23. маја, завршила се настава за матуранте наше школе и звоно је обележило крај часа и школске године и средње школе!
Сви заједно, један разред гимназијалаца, један економсиста и по први пут пословних администратора су већ традиционално, уз трубаче, обележили крај четворогодишњег школовања.
А после овог весеља  очекује их јос пуно обавеза, матура, полагање матурских испита, додела диплома, а наравно и упис на жељене факултете.

Б.С.

Нижу се успеси…

Gallery

Ова галерија садржи 17 фотографија.

Школска година приближава се крају, као и актуелна такмичења. Дошло је време да се сагледају остварени резултати. Када погледамо број ученика који похађа средњу школу у нашој земљи, што је отприлике преко четврт милиона душа, наша школа може само да … Читајте даље

НАЈБОЉА ХЕМИЧАРКА МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Протеклог викенда, 6. и 7. маја, на Хемијском факултетеу Универзитета у Београду
одржано је Републичко такмичење из хемије.
Наша матуранткиња гимназије, уценица IVо, Милица Ритопечки учествовала је у две конкуренције. Прва је била тест знања и одбрана научно-истраживачког рада, а друга тест и експерименталне вежбе.
После завршеног теста од 56-оро учесника заузела је 1. место што је било улазница и одлична позиција за одбрану рада у суботу и извођење експерименталне вежбе у недељу.
Труд, рад, упорност се исплатио и Милица је сјајно урадила и одбранила рад “Одређивање антиоксидативне активности воћа коришћењем Briggs Raucher осцилаторне реакције”
чиме је показала колико јој дубоко хемија и научноистраживачки рад занимају.
У недељу је бранила експерименталну вежбу и у такође јакој конкуренцији била међу првих десет.
Освојено 1. место је круна њених четворогидшњих успеха на свим нивоима такмичења из хемије до сада као и њене професорке Биљане Јереминов која је препознала њену природњачку и такмичарску “жицу”, припремала је, водила на такмичења и бодрила све четири године.
Понос су за нашу школу и подстицај за неке нове мале хемичаре.
Честитке Милици и професорки Биљи.

Бранкица Стојковић

Књижевна олимпијада

Gallery

Ова галерија садржи 27 фотографија.

Општинско такмичење – Књижевна олимпијада –  одржано је  18.III 2017.године у нашој школи. На окружни ниво такмичења пласирали су се следећи ученици: Милица Костић Io, Данијела Гаћеша Io, Тамара Марковић Io  и  Милан Ивковић IIIo, чији је ментор професорка Валентина … Читајте даље

Семинар

Gallery

Ова галерија садржи 9 фотографија.

Први део семинара Активно учење/настава, одржан је почетком децембра прошле године у нашој школи. Други део семинара, у трајању од два дана, 25. И 26.III 2017. Године,  похађали су професори:  Мелина Ћирић-Досковић, Ивана Бобић , Мара Зарија,  Валентина Јелић, Оља … Читајте даље

Екоф библиотека у нашој школи

Директор Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“у име школе је потписала Уговор о донацији,закључен између Економског факултета из Београда и Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ из Ковина у оквиру акције коју спроводи Еекономски факултет,под називом „Екоф библиотека у вашој школи“
У недељи у којој обележава 80. рођендан, Економски факултет у Београду није заборавио на улогу које средње школе имају у образовном као и друштвеном систему.
Економски факултет у Београду прошле године је покренуо акцију донације књига средњим школама под називом „Екоф библиотека у Вашој школи“. Том приликом поклоњено је више од 500 књига из факултетске издавачке едиције.
Ове године наставио је са истом акцијом.Изабрано је 80 школа којима су додељени пакети који садрже актуелна издања универзитетских уџбеника и монографија из области економије, пословног управљања и статистике у вредности од 1,2 милиона динара
Свечана додела организована је у понедељак, 27. марта у Професорској сали Факултета.
Декан Економског факултета, проф. др Бранислав Боричић истакао да је Факултет веома задовољан сарадњом са средњим стручним школама и гимназијама и да поклон представља знак пажње школама из којих факултет традиционално добија најбоље студенте и који сутра постају одлични економски стручњаци. Циљ оваквих акција је успостављање дугорочне сарадње са средњим школама као и ширење знања о економској науци међи средњошколском популацијом.