Матурантима свечано уручене дипломе

У Центру за културу директор школе, Живка Чернох, честитала је матурантима на постигнутом успеху и пожелела им пуно среће у даљем школовању и раду.
Разредне старешине уручиле су дипломе својим ученицима а појединцима и специјалне дипломе за изузетне резултате на такмичењима из омиљених предмета.
Посебно су награђени ученици генерације: Ана Масловар IVo и Ана Чуде IVе

Пригодан музичко-поетски програм, за ову прилику, припремили су ученици: Марија Стаменковић IIIo, Петар Вјештић IIIo, Дејан Милошевић IIIo, Мартин Радивојев IIo и Татијана Тања Ђорђрвић, професор српског језика и књижевности.

Редакција

У Ковину,
19. VI 2018.

Коначна листа са полагања матурског испита IV-па

Општи успех на матурском испиту исказује се једном оценом као аритметичка средња вредност оцена добијених на појединачним испитима у саставу матурског испита. Ученик је положио матурски испит ако је из свих појединачних испита у саставу матурског испита добио позитивну оцену. Ученик који је на једном или два појединачна испита у саставу матурског испита добио недовољну оцену упућује се на полагање поправног или поправних испита у саставу матурског испита. У року од 24 сата од објављивања званичних резултата ученик има право подношења жалбе директору школе на успех остварен на матурском испиту.

Директор школе
Живка Чернох, проф

Емилија Дотлић- победник квиза „Колико се познајемо“

Gallery

This gallery contains 22 photos.

Крајем маја и почетком јуна сниман је дванаести циклус квиза Колико се познајемо, квиза знања из историје, културе и традиције националних заједница Војводине. Квиз је део пројекта Покрајинске владе Војводине „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“ – мере за јачање … Continue reading

ДИРЕКТОРИМА ШКОЛА У КОЈИМА СЕ ПОЛАЖЕ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРАСТВО И ИНФОРМАТИКУ

Поштовани,
Са циљем успешне реализације пријемног испита за одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику шаљемо вам неколико неопходних информација.
Број пријављених ученика по пунктовима налазе се у табели у прилогу.

Потребно је да:

1. Школе у којима су се ученици пријављивали за полагање пријемног испита, доставе комплетне спискове школи у којој се организује полагање.

2. Школа у којој су се ученици пријавили, обавести пријављене ученике о месту и времену полагања пријемног испита. (Ученици треба да буду у школи у којој полажу у 9.15 часова)

3. Истакнути Јединствени списак ученика у холу школеи на вратима учионица. Јединствени списак подразумева, да се ученици наводе по азбучном реду и да тако попуњавају учионице и друга места полагања. Уколико је полагање у учионици, препорука је да буде до 18 кандидата, тестови су паковани по 20 у једној заштићеној врећи. У појединим школама стижу и паковања по 5 тестова. Размотрити да се пријемни одржава у великим салама (свечане сале, фискултурне сале, хол школе…), на тај начин смањује се број потребних дежурних наставника.

4. Спроведе организацију пријемног испита на следећи начин:
Шифрирање радова
Долазак дежурних у 9.00
Долазак ученика у 9.15
Долазак прегледача у 12.00
Унос података и објављивање на сајту од 15.00
Прегледачи прегледају око 30 тестова
Дежурни наставници не смеју бити наставници математике.

5. Обезбедити да ученици имају:
Ђачку књижицу са фотографијом
Флашица воде и прибор за рад лењир, троугао, угломер, шестар, оловка хемијска, оловка графитна, гумица и калкулатор са основним рачунским операцијама (сви други калкулатори нису дозвољени за коришћење). Не може се користити калкулатор на мобилном телефону.. Мобилни телефони су забрањени.
Припремити празан папир оверен печатом школе (по 2 по ученику) уколико је потребно за помоћни рад. Тај папир се не предаје.

6. Достављање података:
Слање података на srednje@mpn.gov.rs o броју ученика који су приступили пријемном и о броју који су положили одмах по завршеном прегледању тестова.
Школа шаље резултате другим школама.
На сајт школе резултати- само ако су шифрирани(заштита података о личности).
У холу школе се истиче списак са именом и презименом кандидата и резултатом пријемног.

7. Свака школа која има пријављене ученике шаље наставнике математике за прегледање, у табели се налази податак колико наставника математике је школа дужна да пошаље.
Свака комисија за прегледање треба да прегледа по 30 тестова.
Потребно је по 2 дежурна наставника  у учионици или на 12 ученика по 1 дежурни наставник у сали.
Гимназија „Јан Колар“ из Бачког Петровца шаље 2 наставника за преглед на словачком језику у Нови Сад (Гимназија „Ј.Ј. Змај“). Гимназија „Бољаи“ из Сенте шаље 2 наставника, а Гимназија „Доситеј Обрадовић“ из Бачке Тополе 1 наставника за преглед на мађарском језику у Суботицу ( Гимназија „Светозар Марковић“).

8. Реализацију пријемног испита потребно је спровести у складу са Стручним упутством за спровођење уписа ученика у средњу школу и применити прописане обрасце.
http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2018/05/STRUCNO-UPUTSTVO-UPIS-ZA-SAJT-160518.pdf
http://www.mpn.gov.rs/obrasci-upis-u-srednju-skolu-2018-2019-godinu/
http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2018/05/SMERNICE-ZA-PRIJEMNI-ISPIT-ZA-SAJT-160518.pdf

9. Аутори теста биће дежурни у Заводу за вредновање образовања 3. јуна од 10 до 14 часова и сва питања можете поставити на телефон 011/2067021.

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе

Gallery

This gallery contains 8 photos.

Такмичење највишег нивоа одржано је у Тршићу 27. V 2018. године. Ученик Дејан Милошевић IIIo својим узастопним учешћем, на овом и другим такмичењима, на најбољи начин представљао је нашу школу. Ове године је освојио четврто место. Честитамо Дејану и његовој … Continue reading

Мај месец математике и 150 година од рођења Михајла Петровића – Аласа

Пригодним програмом у холу школе обележена је ова важна манифестација.

Програм су припремили ученици: Марија Стаменковић III-o, Дејан Милошевић III-o, Петар Вјештић III-o, Мартин Радивојев II-o и професори: Драгана Анђелковић Манић, Љиљана Петровић, Валентина Крецуљ, Титијана Ђорђевић.
Техничка подршка: Младен Косовац.

Ковин,
15. мај 2018.

Редакција

РАЧУНАРСКИ СМЕР – ПРИЈАВА И ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

Ученици се пријављују у гимназији или средњој школи коју желе да похађају.
Пријављивање у нашој Школи је:
11. маја 2018. године од 7.30-13.30 часова
14. маја 2018. године од 12.00-14.00 часова

За пријављивање је потребно донети попуњену пријаву.
Образац пријаве можете преузети овде.

За упис у одељење које остварује наставни план и програм за гимназију за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику кандидат полаже пријемни испит на коме решава тест из математике.
На пријемном испиту задаци ће бити средњег и напредног нивоа, а за припрему  се могу  користити збирке задатака за припрему завршног испита. Примере задатака са ранијих пријемних испита можете преузети овде.

Пријемни испит се полаже 3. јуна 2018. године.
Кандидати пријављени у нашој школи полажу пријемни испит у Смедереву.