ECDL од сада и у нашој школи (обука и полагање)


ECDL (European Computer Driving Licence) је међународно признат сертификат о познавању рада на рачунару
. Поседовање ECDL сертификата значи предност приликом запошљавања и напредовања у каријери, у земљи и у иностранству. ECDL сертификат је признат у 148 земаља света и важи за цео живот.

Реализација Иницијативе CO-WIN

Почиње реализација Иницијативе CO-WIN у оквиру програма каријерног вођења који се реализује у нашој школи.
Гимназија и економска школа “Бранко Радичевић“ из Ковина у сарадњи са својим бившим учеником Пеђом Топићем,запосленом на месту Извршног директора за планирање и организациони развој у фирми Confluence Property Managment који је и покренуо активност под називом Иницијатива CO-WIN, организују презентацију.
Ова иницијатива је део програма каријерног вођења који школа реализује у оквиру сарадње са GIZ YET пројектом Youth employment promotion (GIZ YEP).
Прва презентација ће се одржати 27. фебруара 2017. године (понедељак) са почетком у 17,30 у простору школе, у Ковину, Цара Лазара бр 197.
Предавачи на првој презентацији су Виктор Марковић,један од оснивача и аутор ЊУЗ НЕТА и Бранислав Грковић,аутор емисије 24 минута са Зораном Кесићем.
Главни циљ Иницијативе је да средњошколцима пружи увид у стваран пословни живот и праксу, и тако им помогне у стварању основе за њихове даље каријере. Планирано је одржавање више презентација током другог полугодишта (1-2 месечно).
Иницијатива ће се спроводити кроз презентације и интерактивне дискусије са ученицима Гимназије и економске школе “Бранко Радичевић” организоване од младих и успешних предузетника запослених у иностраним и домаћим компанијама. Теме презентација ће бити: академски и пословни пут предавача, осврт на најзначајније тренутке у избору послова и занимања којима се баве и представљање најзначајнијих искустава из наведених области. Области са којима се креће у првој фази су предузетништво и маркетинг.
Намера Иницијативе је да повезује инспиративне појединце који имају значајно практично искуство са средњошколцима који тек крећу у своје пословне и академске каријере.
Циљ ове Иницијативе да младима помогне и да подршка у одабиру својих будућих професија, како би могли да изграде нешто вредно за себе, нашу заједницу и целокупно друштво.

Реализација Иницијативе Co-Win

Gallery

Ова галерија садржи 7 фотографија.

Гимназија и економска школа “Бранко Радичевић“ из Ковина у сарадњи са својим бившим учеником Пеђом Топићем, који је и покренуо активност под називом Иницијатива Co–Win, организује презентацију. Пеђа Топић је извршни директор за планирање и организациони развој у фирми Confluence … Читајте даље

СА 58. РЕПУБЛИЧКОГ СЕМИНАРА

Актив професора српског језика и књижевности и ове године присуствује   тродневном семинару у Београду, који траје од 9. до 11. Фебруара. Републички зимски семинар традиционално организује  Друштво за српски језик и књижевност Србије и Филолошки факултет. Полазници семинара присуствују пленарним излагањима у преподневном делу, а у послеподневном делу организован је у радионицама. Ове дане користимо за  размену искустава, учење и за дружење са колегама из студентских дана, али и из наше општине.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Gallery

Ова галерија садржи 5 фотографија.

Након сечења славског колача уживало се у приредби под називом Светосавска молитва. Приредбу су припремили ученици: Марија Стаменковић II-o Дејан Милошевић II-o Исидора Лајевец II-o Катарина Ћириковачки II-o Тамара Крњаић III-o Маја Симикић III-е Исидора Мосуровић III-е Александар Стевановић IV-па … Читајте даље

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ САВИНДАНА

Gallery

Ова галерија садржи 7 фотографија.

Центар за Културу Ковин Пригодним програмом ученици Гимназије и економске школе „Бранко Радичевић“ подсетили су присутне на живот и дело великог светитеља. Поред ученика наше Школе учествовали су чланови певачке групе КУД „Свети Сава“ из Црепаје. Програм су осмислили и … Читајте даље

Почиње зимски распуст


Зимски распуст почиње 23. децембра и траје до 15. јануара. Први наставни дан је понедељак, 16. јануар у преподневној смени од 7:30. У периоду од 26. до 30. децембра у школи је организована допунска настава за ученике којима је потребна.
Ђацима, професорима, родитељима и свим осталим посетиоцима нашег сајта честитамо Нову годину и Божићне празнике и желимо пуно успеха у предстојећој 2017. години!

Слатки крај полугодишта

На крају првог полугодишта, уочи предстојеће Нове године и Божићних празника, осим традиционалних поклона за најбоље ученике, директорка је ове године припремила ученицима, као мали знак пажње, изненађење – слатке поклончиће…

dav

dav

dav