Три стотине година од потписивања Пожаревачког мира

Gallery

This gallery contains 9 photos.

У 2018. години, у којој се обележавају значајни јубилеји из српске историје, један од њих је прошао готово незапажено, и то онај нарочито важан за нашу регионалну историју, историју Баната. Реч је о јубилеју потписивања Пожаревачког мира из 1718. године, … Continue reading

„Твоја Европа, твоје мишљење“

Наша школа узима учешће у догађају „Твоја Европа, твоје мишљење“ (YЕYS) 2019. у Бриселу 21-23. 03. 2019. као једина школа из Србије. Школу ће представљати три ученика и професор, а у целом догађају учествују 33 школе из земаља Еврпске Уније и кандидата за чланство. EESC организује овај догађај са циљем да се чује мишљење младих и њихове идеје.

Матурантима свечано уручене дипломе

У Центру за културу директор школе, Живка Чернох, честитала је матурантима на постигнутом успеху и пожелела им пуно среће у даљем школовању и раду.
Разредне старешине уручиле су дипломе својим ученицима а појединцима и специјалне дипломе за изузетне резултате на такмичењима из омиљених предмета.
Посебно су награђени ученици генерације: Ана Масловар IVo и Ана Чуде IVе

Пригодан музичко-поетски програм, за ову прилику, припремили су ученици: Марија Стаменковић IIIo, Петар Вјештић IIIo, Дејан Милошевић IIIo, Мартин Радивојев IIo и Татијана Тања Ђорђрвић, професор српског језика и књижевности.

Редакција

У Ковину,
19. VI 2018.

Коначна листа са полагања матурског испита IV-па

Општи успех на матурском испиту исказује се једном оценом као аритметичка средња вредност оцена добијених на појединачним испитима у саставу матурског испита. Ученик је положио матурски испит ако је из свих појединачних испита у саставу матурског испита добио позитивну оцену. Ученик који је на једном или два појединачна испита у саставу матурског испита добио недовољну оцену упућује се на полагање поправног или поправних испита у саставу матурског испита. У року од 24 сата од објављивања званичних резултата ученик има право подношења жалбе директору школе на успех остварен на матурском испиту.

Директор школе
Живка Чернох, проф

Емилија Дотлић- победник квиза „Колико се познајемо“

Gallery

This gallery contains 22 photos.

Крајем маја и почетком јуна сниман је дванаести циклус квиза Колико се познајемо, квиза знања из историје, културе и традиције националних заједница Војводине. Квиз је део пројекта Покрајинске владе Војводине „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“ – мере за јачање … Continue reading